• Ακολουθήστε μας στο:
  •   |  Όραμα & Αποστολή

Το ΚΕΠΑΚΥ επιθυμεί να βελτιώσει έμπρακτα την ποιότητα ζωής ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη και ιδιαίτερα των νέων ώστε να βρουν τη θέση τους στην κοινωνία, μέσα από: την προώθηση ίσων ευκαιριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την κοινωνική ενσωμάτωση περιθωριοποιημένων ατόμων και ατόμων με αναπηρίες, εκπαιδευτικές ευκαιρίες και υποτροφίες σε νέους, ψυχολογική υποστήριξη σε μαθητές, ανάπτυξη κοινωνικής και περιβαλλοντικής συνείδησης, την βοήθεια σε άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους, εκστρατείες κατά του σχολικού εκφοβισμού και των εξαρτησιογόνων ουσιών και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια.

Αποστολή του ΚΕΠΑΚΥ είναι ένα χέρι βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και η ανάδειξη των αξιών της αλληλεγγύης, της αγάπης, της προσφοράς και του εθελοντισμού.

Ένα χαρακτηριστικό της εποχής μας είναι οι γρήγοροι ρυθμοί στους οποίους όλοι μας ζούμε. Αυτό μας αποτρέπει από το να αντιληφθούμε την πραγματική σημασία της ζωής και να δούμε αυτούς που χρειάζονται την προσοχή μας. Το ΚΕΠΑΚΥ είναι μια κοινωνική πράξη που επιθυμεί να γίνει σταθμός αγάπης και ανθρωπιάς.

Προσκαλούμε όλους να ενώσουμε τα χέρια και μαζί να βρούμε τον τρόπο να συνεισφέρουμε στην κοινωνία, απολαμβάνοντας τους ευχάριστους καρπούς του υπέροχου κόσμου της προσφοράς.

Ο κόσμος στον οποίο ζούμε γίνεται ολοένα και πιο βίαιος και η ξενοφοβία και ο ατομικισμός απομονώνουν τον άνθρωπο και τον κάνουν επιθετικό και απόμακρο. Ενώ λοιπόν αυτό το φαινόμενο της περιθωριοποίησης συμβαίνει γύρω μας, το ΚΕΠΑΚΥ στόχο έχει να εστιάσει στους νέους, την πιο σημαντική δύναμη αλλαγής ώστε να τους προετοιμάσει και να τους βοηθήσει να αντιληφθούν τις ικανότητές τους και να επιδιώξουν ένα κόσμο σεβασμού, αρμονίας κι ισότητας.

Προωθώντας την κατανόηση της διαφορετικότητας στην κοινωνία μέσα από τα προγράμματα του Ιδρύματος, το ΚΕΠΑΚΥ οραματίζεται ότι με αυτό τον τρόπο θα ενισχύσει την ιδέας της ειρηνικής συνύπαρξης και ανάπτυξης στην κοινωνία και τον κόσμο μας.

Η προσφορά του Κεπάκυ θέλει να δημιουργήσει μια αλλαγή συνείδησης και οραματίζεται μια κοινωνία στην οποία δημιουργούνται αλυσίδες αλληλεγγύης, όπου ο δέκτης αγάπης και προσοχής μετατρέπεται κάποια στιγμή σε δότη.