• Ακολουθήστε μας στο:
  •   |  Περιβάλλον

Το 2016-2017 το Ίδρυμα ανακήρυξε την περιβαλλοντική συνείδηση την εκστρατεία της χρονιάς, θέμα που είναι ζωτικής σημασίας και αφορά όλους. Σε αυτό το πλαίσιο προκήρυξε Παγκύπριο καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα: «Στα χέρια μας είναι το περιβάλλον», ο οποίος τέθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Νέοι μεταξύ 15 και 20 ετών κλήθηκαν να συμμετέχουν με έργα Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Graffiti και Φιλμάκι (3-5 λεπτών). Τα έργα από το διαγωνισμό έχουν τυπωθεί σε πίνακες και εκτίθενται σε διάφορα σχολεία, δήμους, δράσεις και φεστιβάλ σχετικά με το περιβάλλον. Μέχρι στιγμής, έχει γίνει έκθεση των έργων στην εκδήλωση για την Ημέρα του Παιδιού και του Περιβάλλοντος που διοργανώνει ο Δήμος Αγ. Αθανασίου, στο Φεστιβάλ ΜΚΟ του ΟΝΕΚ στο πάρκο Ακρόπολης, στο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού και στο Γυμνάσιο Ζακακίου.

Μετά το πέρας του διαγωνισμού διοργανώθηκε και μια δενδροφύτευση στο χωριό Πελέντρι, όπου συμμετείχαν και παιδιά των Ακαδημιών της ΑΕΛ με σκοπό να εκφραστεί ο πολυσήμαντος ρόλος των δέντρων στη ζωή μας.