• Ακολουθήστε μας στο:
  •   |  Προσβασιμότητα

Πολλοί άνθρωποι βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους λόγω απουσίας κατάλληλων και ελεύθερων πεζοδρομίων, ενώ άλλοι απομονώνονται και εξαρτώνται από άλλα πρόσωπα λόγω έλλειψης προσβασιμότητας.

Για αυτό το λόγο, το Ίδρυμα ετοίμασε ένα φιλμάκι με τίτλο: «Προσβασιμότητα στην πόλη για όλους». Το φιλμάκι δημιουργήθηκε μέσα από μία εκστρατεία για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γύρω από το θέμα της προσβασιμότητας στην πόλη.

Στα πλαίσια αυτής της εκστρατείας πραγματοποιήθηκε ένας περίπατος στην πόλη της Λεμεσού στον οποίο συμμετείχαν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ Κύπρου, η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου και εθελοντές διαφόρων κοινωνικών ομάδων όπως ηθοποιοί, ηλικιωμένοι, μαμάδες με παιδικά καροτσάκια, άτομα με κινητικά προβλήματα καθώς επίσης και αντιπρόσωπος του Δημαρχείου Λεμεσού.

Στόχος ήταν ο εντοπισμός προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ποικίλες ομάδες ανθρώπων-εμποδιζομένων ατόμων σε μια καθημερινή τους έξοδο και τα οποία σχετίζονται με τις ράμπες, την πρόσβαση στα πεζοδρόμια και τις δημόσιες τουαλέτες και τους χώρους στάθμευσης αναπήρων. Κατά τη διαδρομή δόθηκαν επίσης φυλλάδια για ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, είναι να στείλουμε ένα μήνυμα αλλαγής και βελτίωσης του τρόπου ζωής μας και η προαγωγή ενός φιλικού περιβάλλοντος προς όλους τους ανθρώπους, γεγονός που εξαρτάται τόσο από τις αρμόδιες αρχές, όσο και από τον καθένα ξεχωριστά.